Fri frakt över 699 kr. Snabb hemleverans 2-3 arbetsdagar *

Att förlora ett barn är ett trauma som drabbar föräldrar och syskon men det påverkar även de närstående som finns runt omkring. För att orka ta sig igenom en så ofattbar händelse är det viktigt att få stöd från närstående och också någon som vet hur det känns. De minsta kistorna är de tyngsta att bära. Därför väljer vi på Plume att skänka pengar till Spädbarnsfonden. För oss har de en extra stor plats i vårt hjärta ♡

Spädbarnsfonden stöttar familjer som mist små barn under graviditeten, vid förlossningen eller inom det första levnadsåret. Inga barn ska behöva dö och inga föräldrar eller anhöriga ska behöva drabbas av den livslånga sorg som blir. Varje år dör cirka 600 spädbarn. För att sätta det i perspektiv så är 600 spädbarn lika många som spelarna i cirka 60 fotbollslag. Detta är 60 fotbollslag för många, 600 spädbarn för mycket.

Inga föräldrar borde behöva lära sig att överleva utan sina barn. Barn borde överleva sina föräldrar. Att förlora ett barn är ett stort trauma som drabbar hela familjen och människorna i dess omgivning. Det drabbar syskon, vänner, nära och kära.

När man drabbas av en så stor och ofattbar sorg så är stödet man får en stor hjälp för bearbetningen. Att få prata om sin sorg och att tillåta sig att minnas och känna är en viktig del av processen för att komma tillbaka till livet igen. Man behöver mötas av förståelse, värme och igenkänning. Man behöver få veta att alla tankar som snurrar är helt normala. Uppbackningen man får i detta skede av sorgeprocessen är så viktig att om föräldrarna inte får ett bra stöd och bemötande så är risken stor att man drabbas av posttraumatisk stressyndrom (PTSD) eller förlängd sorgereaktion (Prolonged Grief Disorder).

För att alla som går igenom ett sådant trauma ska ha möjligheten att få rätt stöd så har Spädbarnsfonden olika stödinsatser för familjer som förlorat ett barn. Alla volontärer och stödpersoner som arbetar har själva mist barn. De drivs av att hjälpa andra att ta sig ut på andra sidan och ofta hjälper det för den drabbade att bara att få prata med någon som har liknande erfarenheter som en själv.

 

plume spadbarnsfonden 03 min

 

Mer forskning behövs

Spädbarnsfonden bidrar till forskning om spädbarnsdöd och verkar för att dödstalen ska minska eller helst upphöra helt. Ibland finns det naturliga orsaker till att spädbarn inte överlever men ofta vet man inte riktigt vad det beror på. Mer forskning behövs och därför är det av högsta vikt att vi fortsätter stötta forskningen på de sätt som vi kan.
För varje såld Postpartumbox skänker vi 5 kr till deras fond. Tack för att du är med och bidrar:

Om du har mist ett barn eller vill läsa mer om Spädbarnsfonden och deras arbete så finns det mer information på deras hemsida spädbarnsfonden.se. Vill du komma i kontakt med andra som går igenom samma sak som du så finns det flertalet forum för detta. Bland annat grupper på Facebook.

Jag, Katja, som grundade Plume har själv förlorat ett barn. Jag vet vilken oerhörd sorg det är och vilket mörker man famlar i. Ingen kan göra ditt sorgearbete åt dig men kanske kan vi på Plume åtminstone hjälpa dig en liten bit på vägen. Vi har därför skrivit ihop några tips till dig som förlorat ett barn men även till dig som är anhörig till någon som bär på denna sorg.

Vill du läsa min berättelse om när jag förlorade mitt barn så kan du läsa den här: Hur jag förlorade mitt barn.