Fri frakt över 699 kr. Snabb hemleverans 2-3 arbetsdagar *

Att förbereda sig för en ny familjemedlem är en spännande och ibland överväldigande upplevelse. Många blivande föräldrar frågar sig: ”Vad behöver jag till min bebis?” och även om det självklart är väldigt individuellt så finns det ett par saker som är extra bra att ha hemma när du kommer hem med din nyfödda. Vårt bästa råd är att att komma ihåg att ta vara på den första tiden med din nyfödda bebis och inte oroa dig alldeles för mycket över saker du har/inte har. Det kommer att lösa sig <3

I detta inlägg går vi iallafall igenom de grundläggande sakerna du behöver ha till din bebis!

Bra att ha till bebis

Babysäng och sängkläder

Att ha en bebissäng och sängkläder där du kan låta ditt lilla knyte vila mellan varven är avgörande. Din bebis kommer antagligen inte att sova i sin egen säng några längre stunder förrän om tidigast ett par månader men det är ändå bra att ha en säng att vänja bebis vid och att ha en plats där du vet att bebis är trygg. Välj en babysäng som uppfyller säkerhetsstandarderna och komplettera med mjuka, bekväma sängkläder.

Skötbord och skötväska

Ett stabild skötbord gör blöjbytena enklare. Ett ergonomiskt skötbord sparar på ryggen och gör att du kan byta blöjor på ett enklare och bekvämare sätt. En bra skötväska med många fack är också oumbärligt när du är på språng eller bara ute och tar en promenad. Fyll skötväskan med saker som är bra att ha, till exempel en vattenflaska med sugrör och en sittkudde som du kan ta med överallt så du kan sitta bekvämt och avlasta underlivet var du än befinner dig. Annat som är bra att packa ned är självklart extra blöjor, tvättlappar, extrakläder till bebis (och kanske dig själv), nappar, krämer och extra amningsinlägg ifall du råkar läcka igenom kläderna.

Barnvagn

Många bebisar tycker om att komma ut på promenad under sin första tid hemma. Det kan vara skönt för dig som förälder att komma ut i den friska luften och ofta (med det inte sagt alltid…) så sover bebisar gott i barnvagnen. Välj en pålitlig vagn som passar din livsstil och se till så den är enkel att hantera. Det finns inget värre än att försöka packa ihop en barnvagn som inte samarbetar…

Kläder till bebis

Barn växer otroligt snabbt den första tiden så det är klokt att inte köpa allt för mycket i de minsta storlekarna. Basplagg som bodys, mjuka byxor och strumpor i olika storlekar är bra att ha hemma. Barnkläder bör vara mjuka, bekväma och enkla att ta på och av.

Hygienprodukter

Förutom blöjor och tvättlappar så bör du använda milda hygienprodukter som är anpassade för just bebisar. Oftast så är produkterna märkta specifikt för bebisar men om du är osäker så kan du rådfråga på apoteket.

Amnings- eller flaskmatningsutrustning

Oavsett om du väljer att amma eller flaskmata så är det viktigt att du har rätt utrustning hemma. En bra amningskudde kan ge skönt stöd under amningen och en bröstpump av bra kvalitet är ovärderlig om du behöver pumpa mjölk. Om du flaskmatar bör du se till att ha nog med flaskor och tillbehör hemma och om du ammar så är det bra att ha tvättbara amningsinlägg och en återfuktande kräm för torra bröstvårtor så du är väl förberedd.

Säkerhet för bebis och dig

En baby monitor är inget man måste ha men det kommer antagligen att ge dig en enorm sinnesro när du kan hålla ett öga på din bebis även när ni inte är i samma rum.

Första hjälpen-kit för bebisar

Ett första hjälpen-kit anpassat för spädbarn är viktigt att ha hemma. Det bör vara utrustat med saker som febertermometer, näsdroppar, nässug och smärtlindrande medel som är godkända för spädbarn.

Att välkomna en ny familjemedlem är spännande men det kräver också en del förberedelser. Genom att ha dessa grundläggande saker redo kan du känna dig mer förberedd för denna nya, spännande fas i ditt liv. Kom ihåg att varje familj är unik, så anpassa denna lista efter dina egna behov och livsstil!