Fri frakt över 699 kr. Snabb hemleverans 2-3 arbetsdagar *

Vad ska man packa med sig till BB?

Här kommer de absolut bästa tipsen på vad du bör ha med dig i din BB väska. Tio saker du bara inte kan klara dig utan och som kommer göra din tid på BB, innan och efter förlossningen, mycket mer bekväm.

  1. Necessär

Packa som om du ska åka på en weekendresa. Tandborste, tandkräm, hudkräm och duschtvål. Välj gärna milda, parfymfria produkter. Och glöm inte heller att lägga ner fuktgivande till läpparna och hårsnoddar. Schampo & balsam i små förpackningar kan också vara toppen att ha med, det kan ju vara att man lyckas ta en dusch om man blir inlagd på BB under längre tid.

2. Plume intimdusch

Detta är verkligen en “must have” som är super att ha efter förlossningen. Den är skonsam mot ditt underliv och hjälper dig att hålla dig fräsch även mellan duscharna. Efter födseln oavsett om den är vaginal eller med kejsarsnitt så är det vanligt att bli öm och svullen i underlivet, då kan det vara skönt att ha intimduschen vid toalettbesöken för att lindra smärtan. Efter kejsarsnitt kan det vara svårt och smärtsamt att röra sig, då kan intimduschen vara till stor hjälp efter toalettbesöken för att ”spola” rent sårområdet. Vissa kan få hemorrojder under graviditeten eller efter förlossningen. Då är det skönt att ha något att skölja med istället för att använda toalettpapper. 

3. Mysiga kläder till dig själv

Du kommer förmodligen inte vilja ha något annat på dig efter förlossningen. Packa ner leggings, mjukisbyxor, mjuka toppar och eventuellt någon amningsbehå om planen är att amma. En kimono kan också vara skönt att ha och är smidig när du ska amma. Glöm inte heller tofflorna eller sockorna! Det är inte mysigt att gå omkring barfota på de kalla sjukhusgolven. Det kanske viktigaste av allt är att se till att ha sköna trosor till efter förlossningen hemma. Du vill inte ha något som sitter hårt eller skaver. Nättrosorna som du får på BB är magiska och dessa vill man gärna fortsätta använda även när man kommit hem. Du som vet, du vet.

4. Kläder till din bebis

Din bebis kommer ofta att ligga hud mot hud i enbart blöja, på ditt eller din partners bröst, men tre till fyra ombyten kan ändå vara bra att ha med. En mjuk omlott-body och ett par byxor eller en sparkdräkt/pyjamas med fötter är enklast att ta på. Glöm inte heller att ta med en mysig filt.

5. Mobiltelefon & laddare

Du kommer säkert vilja ringa runt till både familj och vänner för att berätta om den glada nyheten. Kanske även ta några bilder med mobilkameran och skicka till stolta mor- eller farföräldrar? Mobilen är även bra för att kunna lyssna på musik. Och ska du göra det – glöm inte lurarna, det är inte säkert att din rumskamrat har samma musiksmak som du. Högtalare kan också vara skönt att ha med för att skapa en härlig stämning inne på förlossningsrummet. 

6. Sköna trosor & bindor

Som vi skrev tidigare ska kläderna du har med dig i din BB-väska gärna vara mjuka och härliga. Trosorna behöver varken vara snygga eller dyra utan huvudsaken är att de är sköna. Även när det gäller bindor är det bäst att köpa stora förlossningsbindor. De flesta behöver det, i alla fall de första dagarna. Både förlossningstrosor och förlossningsbindor fås på BB och förlossningen, men det kan vara skönt att ha med lite eget också.

7. Förlossningsbrev

Förlossningsbrevet (om du skrivit ett sådant) kan vara skönt att lämna över direkt när du kommer och skrivs in så att personalen på BB har tid att läsa det och få reda på hur just du vill ha din förlossning.

8. ID-kort

Något som är lätt att glömma packa ned är körkort/pass/ID-kort. Du behöver ett ID-kort för att kunna identifiera dig på BB.

9. Något att kyla ned dig med

Packa ned något du kan använda för att kyla ned dig med under förlossningen. Till exempel en handduk som du kan blöta ned eller en isbinda som kyler en varm kropp. Ja, det är svettigt att föda barn. Handdukar eller pappershanddukar finns oftast på BB men det kan vara skönt att ha något som är ens eget.

10. Favoritmat & snacks

Du är värd allt som du tycker är gott och som ger dig energi. Det är inte säkert att du hinner äta allt du packar ner, men hellre för mycket än för lite, och blir det kvar kanske din partner har lust till lite snacks. Ofta finns det inte möjlighet för den som följer med att få mat så av den anledningen kan det också vara bra att ha lite extra. Kanske någon måltid, lite goda snacks, en powerbar eller en smoothie? Och några bitar av ditt favoritgodis, man vet ju aldrig vad du blir sugen på för, under och efter din förlossning. Glöm bara inte bort att du även bör dricka vatten efter förlossningen. Investera i en bra vattenflaska som du enkelt kan ta med dig överallt både på sjukhuset och när du kommit hem.