Fri frakt över 699 kr. Snabb hemleverans 2-3 arbetsdagar *

Är du beräknad att föda under sommarmånaderna eller precis efteråt? Att vara gravid på sommaren kan vara väldigt jobbigt, framförallt om det är en sådan supersommar som man alltid önskar att det blir (förutom kanske när man är gravid då…). Vi har samlat 5 tips på hur du kan göra för att ta dig igenom sommaren som gravid och ändå må ganska okej!

5 tips till dig som är gravid på sommaren

1. Sätt upp en pool eller åk till stranden

Att svalka sig i vattnet är magiskt. I vattnet är du dessutom tyngdlös vilket kan kännas väldigt skönt då ”det tunga” försvinner en stund. Har du inte möjlighet att åka till stranden så sätt upp en pool. Har du inte plats till det så kanske det räcker med ett kallt fotbad eller en isbinda för att kyla ned dig? Vår gelpack fungerar både som värmekudde och isbinda och är fantastisk för att kyla ned sig under varma månader. Läs mer om vår gelpack här: Plume isbinda och värmekudde

2. Smörj dig ofta

När du är gravid töjs huden ut och hormonerna förändras. Det i kombination med värme kan göra att kroppen kliar. Smörj dig ofta med fuktighetsbevarande kräm för att lindra klådan.

3. Använd tunna stödstrumpor

Stödstrumpor är riktigt bra för dig som är gravid. Det minskar svullna ben och ger ett jämt tryck. Det finns stödstrumpor i flera olika varianter och under sommaren passar det extra bra med stödstrumpa i nylon som är lite tunnare.

4. Ha på dig tunna och stora kläder

Det bästa är att täcka kroppen mot solen men det blir ju så varmt! Satsa på en sommargarderob med tunna oversize-plagg som klänningar och skjortor.

5. Drick mycket vatten

På sommaren behöver alla dricka lite extra på grund av värmen. När du är gravid ska du redan dricka lite extra från början så under sommaren blir det alltså extra viktigt att dricka vatten som gravid. Vattnet gör att du inte känner dig lika varm och dämpar svullnad. Vi har tagit fram vår egen grymma vattenflaska med sugrör som gör att det blir enkelt att komma ihåg att dricka vatten. Läs mer om vår vattenflaska här: Vattenflaska med sugrör